شکر قهوه ای
تاریخ ثبت مطلب : 30 مهر 1398 ، 12:31
7 بازدید
شکر قهوه ای

شکر قهوه ای

شکر قهوه‌ای به صورتی طبیعی‌تر تولید می‌شود. به گونه‌ای که با افزودنی‌های صنعتی مانند دی اکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو غنی نمی‌شود. درحالی‌که برای تولید شکر سفید از این مواد استفاده می‌شود و تولیدکنندگانی که برای تهیه شکر سفید تصفیه‌شده، تمام ملاس را از شکر جدا می‌کنند در حقی

شکر قهوه ای چیست؟

شکر قهوه ای به دو روش طبیعی و مصنوعی تهیه می شود.

شکر قهوه ای و سفید هر دو طی یک فرایند از نیشکر یا چغندر قند به دست می آیند. نیشکر و چغندر قند حاوی مقادیر فراوانی ساکاروز هستند که طی فرایند تولید شکر مقدار زیادی از آن را از دست می دهند، اگرچه هنوز هم بیشتر مواد شکر (یا ساکاروز کریستالی) را ساکاروز تشکیل می دهد.

طی فرایند تولید شکر، آب نیشکر و چغندر قند را گرفته و می جوشانند تا شیره آن باقی بماند که حاوی دو ماده ساکاروز و ملاس است.

برای تهیه شکر سفید، ملاس شیره جدا شده و ساکاروز باقی مانده خشک و کریستالی می شود، به طوری که حدود 99 درصد شکر سفید را ساکاروز تشکیل می دهد و رنگ سفید آن هم به دلیل حضور همین ماده می باشد.

برای تهیه شکر قهوه ای مصنوعی، در مرحله بعد مجددا مقداری ملاس به شکر سفید می افزایند، به طوری که شکر قهوه ای روشن حدود 3.5 درصد و شکر قهوه ای تیره تر حدود 6 درصد ملاس دارند و این مقدار تا 10 درصد نیز افزایش پیدا می کند.

در صورتی که کریستال سازی شیره به طور مستقیم و بدون جداسازی ملاس انجام شود حاصل آن شکر قهوه ای طبیعی یا شکر سرخ خواهد بود.

 ملاس چیست؟

بعد از فیلتراسیون کریستال‌های شکر خام، مایع به آرامی تبخیر می‌شود. در این مرحله مخلوطی قهوه‌ای رنگ و غنی از مواد مغذی به نام ملاس تولید می‌شود که دارای تنها 46 درصد سوکروز، 3 درصد پروتئین و مقدار کمی از مینرال‌ها مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، گوگرد، مس، آهن، منگنز، روی و ویتامین B است. در حقیقت ملاس ماده مغذی و باارزش موجود در نیشکر می‌باشد. تولیدکننده‌ها ملاس را با شکر خام برای تسهیل فرآیند تصفیه مخلوط می‌کنند و یا آن را به شکر سفید برای تولید شکر قهوه‌ای اضافه می‌نمایند.

شکر قهوه‌ای طبیعی‌تر است

شکر قهوه‌ای به صورتی طبیعی‌تر تولید می‌شود. به گونه‌ای که با افزودنی‌های صنعتی مانند دی اکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو غنی نمی‌شود. درحالی‌که برای تولید شکر سفید از این مواد استفاده می‌شود و تولیدکنندگانی که برای تهیه شکر سفید تصفیه‌شده، تمام ملاس را از شکر جدا می‌کنند در حقیقت کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر و ... را از این شکر جدا می‌نمایند.

خواص دارویی و فواید شکر قهوه ای

نکته: مواردی که در ادامه ذکر می شود خواص شکر قهوه ای طبیعی هستند.

جلوگیری از چاقی

شکر قهوه ای طبیعی نسبت به شکر سفید کالری کمتری دارد و به افزایش متابولیسم و کاهش اشتهای فرد کمک می کند، به همین دلیل افرادی که از چاقی رنج می برند در صورت مصرف شکر بهتر است شکر قهوه ای طبیعی را جایگزین شکر سفید کنند.

قاعدگی و پریود

پتاسیم موجود در شکر قهوه ای طبیعی باعث آرامش عضلات رحمی شده و از گرفتگی و انقباضات دردناک پیش از قاعدگی پیشگیری می کند.

انرژی بخش

شکر قهوه ای طبیعی نیز مانند هر کربوهیدرات ساده دیگری انرژی بخش است، اگرچه این خاصیت شکر قهوه ای مدت زمان کوتاهی دوام دارد اما نوشیدن چای یا قهوه به همراه شکر قهوه ای در افرادی که دچار سستی و ضعف صبحگاهی هستند می تواند انرژی کافی برای شروع کارهای روزانه را بدهد.

گوارش و هضم

شکر قهوه ای طبیعی برای دستگاه گوارش مفید است و به بهبود عملکرد هضم و گوارش کمک می کند. شکر قهوه ای باد بیش از حد معده و روده را دفع می کند.

برای بهبود هضم کافیست یک فنجان دمنوش زنجبیل به همراه شکر قهوه ای میل کنید.

ضد عفونی کننده

شکر قهوه ای طبیعی دارای خاصیت ضد عفونی کننده است و به درمان سریع تر زخم ها و جراحت ها کمک می کند. اعمال موضعی مقدار کمی شکر قهوه ای روی بریدگی و زخم به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی آن، خطر عفونت زخم را کاهش می دهد.

بارداری

مصرف شکر قهوه ای طبیعی در طول دوران بارداری به کاهش برخی ناراحتی ها و گرفتگی های مخصوص این دوران کمک می کند و برای بهبود سریع تر زخم و تامین انرژی مورد نیاز پس از زایمان نیز مفید است.

سرماخوردگی

شکر قهوه ای طبیعی درمان خانگی موثر برای سرماخوردگی محسوب می شود، اگر دچار سرماخوردگی شده اید کافیست مقداری شکر قهوه ای و زنجبیل را به یک لیوان آب داغ افزوده و میل کنید.

آسم و بیماری های تنفسی

برای درمان آسم و سایر مشکلات تنفسی توصیه می شود شکر قهوه ای طبیعی را جایگزین شکر سفید کنید زیرا این ماده غذایی از آسم پیشگیری کرده و علائم آلرژیک تنفسی را کاهش می دهد.

دیابت

در افراد دیابتی که قطع مصرف شکر برای آن ها سخت است شکر قهوه ای طبیعی به دلیل کالری و شاخص گلیسمی پایین تر، جایگزین مناسبی برای مصرف شکر سفید محسوب می شود.

انواع ماسک صورت شکر قهوه ای

ماسک لایه بردار شکر قهوه ای

شکر قهوه ای و بلغور جو دوسر (هر یک 1 قاشق غذاخوری) را در مخلوط کن مخلوط کنید، سپس عسل طبیعی و روغن زیتون (هر یک به اندازه 1 قاشق غذاخوری) را به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید. صورت را کمی مرطوب کرده و ماسک را روی صورت بمالید.

به مدت 5 تا 10 دقیقه به آرامی ماساژ دهید و سپس بشویید.

ماسک شکر قهوه ای برای پوست های چرب

1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای، نصف فنجان بلغور جو دوسر، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب و 1 قاشق چایخوری آب لیمو را با هم مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی صورت ماساژ دهید، بگذارید 5 دقیقه دقیقه بماند، سپس بشویید.

دو بار در هفته از این ماسک استفاده کنید.

ماسک شکر قهوه ای برای درمان آکنه

نصف فنجان شکر قهوه ای و نصف فنجان روغن نارگیل طبیعی را با هم مخلوط کرده و به مدت 10 دقیقه با حرکات دایره ای روی صورت خود بمالید. سپس با آب بشویید.

برای درمان آکنه و جوش، هفته ای یک بار از این اسکراب صورت استفاده کنید.

ماسک درخشان کننده پوست

1 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای را با 1 قاشق غذاخوری عسل مخلوط کرده و در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. مخلوط را به مدت 10 دقیقه روی صورت ماساژ دهید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند، سپس بشویید.

خواص شکر قهوه ای طبیعی در طب سنتی

ملین و درمان یبوست

بهبود بیماری های کبدی

تمیز کننده خون

دافع خلط سودا

تقویت استخوان ها

بهبود سرماخوردگی و سرفه

تقویت کننده میل جنسی

مفید برای زنان باردار

انواع شکر قهوه ای

شکر قهوه ای روشن یا زرد: رایج ترین نوع شکر قهوه ای موجود در بازار است که بیشتر در پخت و پز استفاده می شود و حاوی حدود 3.5 درصد ملاس است.

شکر قهوه ای تیره: حدود 6.5 درصد ملاس دارد و زمانی که طعم و رنگ تیره تر شکر قهوه ای مد نظر باشد از این نوع شکر استفاده می شود.

شکر موسکوادو: این نوع شکر قهوه ای تیره ترین و طعم دارترین نوع است زیرا فرایند خشک شدن آن طولانی تر و زیر نور خورشید کافی صورت می گیرد.

شکر دمرارا: نوعی شکر قهوه ای طبیعی است که بسیار کم تصفیه می شود و طعم ملایم ملاس دارد.

شکر توربینادو: بسیار شبیه شکر دمرارا است اما طعم مشابه کارامل دارد و بیشتر همراه چای استفاده می شود.